Kinesiske aksjer har sett mye rødt denne uken med Alibaba som har mistet 756 milliarder Hong Kong-dollar (97 milliarder dollar) mens konkurrenten JD.com tapte 201 milliarder Hong Kong-dollar (26 milliarder dollar).

Begge har kommet seg noe, men Tencent og Meituan, som tilbyr tjenester som ligner på Groupon og Yelp, så også milliarder tørkes av.

Salget kommer blant nye retningslinjer utstedt av kinesiske myndigheter som de sier er rettet mot å forhindre internettmonopol.

Så signaliserer en praktisk tilnærming til den kinesiske teknologisektoren, som stort sett var alene.

Det endret seg imidlertid da kinesiske myndigheter i siste øyeblikk forhindret børsnotering av Ant Financial, og signaliserte til markedet en langt større rolle for staten enn tidligere.

I tillegg ringte tre statlige avdelinger – markedsregulatoren, internettregulatoren og statens skatteadministrasjon – forrige uke inn 27 internettplattformer for å diskutere regulering av den elektroniske økonomien. Plattformene inkluderte Alibaba, Bytedance, Tencent, Pinduoduo, Baidu og JD.com.

Skramrende investorer på grunn av usikkerheten om hva man kan forvente i dette skiftende forholdet mellom markedet og staten.

Kina har inntil nylig stort sett vært glade for å la det frie markedet fungere uten mye inngripen, men siden 2017 da de lukket kryptobørs, begynte det å endre seg og tar nå en helt annen tone etter at det kinesiske kommunistpartiet (KKP) slo Jack Ma .

I tillegg har USAs president Donald Trump i en av sine siste handlinger gitt en ordre som forby amerikanske investeringer i kinesiske selskaper regjeringen fastslår at de har bånd til det kinesiske militæret.

Dette fortsetter frakoblingen, og legger enda større vekt på kinesiske selskaper og deres aksjekurs.

Aksjer som har blomstret virkelig, og noen investorer antar nå antagelig fortjeneste med tanke på fallende priser.

Ettersom bitcoin har vært bullish, kan noe av dette fortjenestene godt gå mot kryptokurrency, noe som kanskje fører til den sjeldne bitcoin opp, aksjer nede, anti-korrelasjon som var synlig i 2017.