Verkkorikolliset voivat kuitenkin suosia erilaista kryptovaluutta tulevina kuukausina.

Kryptovaluuttaan liittyvät petokset ja varkaudet todennäköisesti lisääntyvät COVID-19-jälkeisessä maailmassa, kyberturvallisuuden ja virustentorjunnan toimittaja Kaspersky Labin uuden raportin mukaan

Securelist, Kaspersky’s Cyberthreat Research Arm, julkaisi raportin rahoitusorganisaatioille kohdistetuista kyberuhista ja ennusti tietyntyyppisiä taloudellisia hyökkäyksiä, jotka todennäköisesti lisääntyvät vuonna 2021.

Securelist on ennustanut, että COVID-19-pandemian aiheuttama köyhyyden aalto johtaa väistämättä siihen, että „useammat ihmiset turvautuvat rikokseen, mukaan lukien tietoverkkorikollisuus“. Tämä voi tarkoittaa myös Bitcoin Pro liittyvien rikosten lisääntymistä .

Kaspersky-tutkimusryhmän mukaan Bitcoin on todennäköisesti houkuttelevin verkkorikollisuuden voimavara, koska se on suosituin digitaalinen omaisuus. Raportti kuuluu:

„Saatamme nähdä tiettyjen talouksien kaatumisen ja paikallisten valuuttojen romahtamisen, mikä tekisi Bitcoin-varkauksista paljon houkuttelevamman. Meidän pitäisi odottaa lisää petoksia, jotka kohdistuvat enimmäkseen BTC: hen, koska tämä kryptovaluutta on suosituin. “

Securelistin tutkijat ehdottivat myös, että rikoksentekijät voisivat siirtyä yksityisyyteen keskittyviin digitaalisiin omaisuuksiin, kuten Monero ( XMR ). Yrityksen mukaan tämä muutos tapahtuisi lisääntyvien „teknisten valmiuksien seuraamiseen, deanonymisointiin ja BTC: n takavarikointiin“. Securelistin raportti kuuluu:

„Meidän pitäisi odottaa, että verkkorikolliset siirtyvät kauttakulkuneuvoihin valuuttojen lataamiseksi uhreilta. On syytä uskoa, että he saattavat siirtyä muihin yksityisyyttä parantaviin valuuttoihin, kuten Monero, käyttämään niitä ensin siirtymävaluuttana ja sitten muuntaa varat mihin tahansa muuhun valitsemaan kryptovaluuttaan, mukaan lukien BTC. „

Kuten Cointelegraph on aiemmin ilmoittanut, salaukseen liittyvät rikokset hidastuivat merkittävästi vuonna 2020, vaikka joistakin salaussektoreista, kuten hajautetusta rahoituksesta, on tullut uusia rikollisen toiminnan kasvupaikkoja. Virtuaalisen yksityisverkkoyrityksen Atlas VPN: n raportin mukaan salaukseen ja lohkoketjuun liittyvät hakkeroinnit todennäköisesti vähenevät edelleen vuonna 2021.