Som nyligen rapporterats har bitcoin gått över 16 000 dollar, det högsta det har varit på ungefär tre år. Vissa analytiker hävdar dock att saker håller på att sakta ner lite innan de blir bättre. De förutspår en period av konsolidering och tror att bitcoin potentiellt kan förlora lite ånga innan de återfår fart och stiger till $ 20.000 igen när julen rullar in.

Vissa tror att Bitcoin kommer att falla under den kommande månaden

För kryptoentusiaster överallt har semesterklichéen blivit sann. Julen har blivit en tid av magi, mirakel och förundran, och det blir andra gången när semestern bubblar framåt, träffar bitcoinpriset 20 000 dollar. Det är dock lite grovt att se världens främsta digitala valuta falla lite innan den kan stiga till denna position.

Det är inte att säga att detta kommer att hända, men vissa analytiker tror inte att bitcoin kan hålla upp den här typen av hastighet och motståndskraft mycket längre innan den avvecklas något. De är säkra på att saker kommer att kräva lite andning innan de återvänder till formuläret. De pekar på tekniska indikatorer som Relative Strength Index, som visar att bitcoin är överköpt i skrivande stund. Dessutom föreslår MACD också en korrigering av sorter eftersom handelsvolymen har minskat lite.

Rekt Capital har utfärdat följande uttalande om bitcoins sannolika slutet av året:

Den här månaden har bitcoin lyckats sin första månadsstängning någonsin över $ 13 900 – ett motstånd som tidigare prisade onda framåt innan de avvisade -72 procent under de följande månaderna. I månadsperspektivet har bitcoin nu väldigt få viktiga motstånd framför prisutmaningar för en ny rekordhög nivå. I själva verket befinner sig bitcoin nu inom ett relativt brett intervall av $ 13,900 och $ 17,100. Ett intressant perspektiv är kanske att bitcoin verkar fungera i fyra år. Således skulle ett slutet på slutet av $ 13.900 fungera som stöd och potentiellt språngbrädepris till en ny exponentiell uptrend 2021.

Med andra ord kan BTC falla tillbaka lite innan de stiger till toppen om igen 2021. Detta skulle sannolikt tillskrivas tanken att många ser bitcoin som något som potentiellt kan skydda ens rikedom och hålla dem i en styrka även eftersom den amerikanska dollarn och andra fiatvalutor sjunker i värde.

En droppe, sedan en spik

En källa nämns:

JPMorgan-analytiker sa att Grayscales bitcoin-förtroende såg kumulativa inflöden fram till oktober, medan guldbörshandlade fonder (ETF) såg „blygsamma utflöden“ sedan mitten av oktober … Denna kontrast stödjer tanken att vissa investerare som tidigare investerat i guld-ETF som familjen kontor, kan titta på bitcoin som ett alternativ till guld.

Hur som helst verkar bitcoin vara på höjden av sin senaste tjurkörning för sent. Vi kan bara hoppas att saker varar till slutet av året.